PROJEKTI

FU-TOURISM 5.0 – FUTURE-READY BUSINESS SUPPORT ECOSYSTEM FOR TOURISM SME TRANSITION TO GREEN AND DIGITAL RESILIENCE.

Ciljevi:

1. Povećana otpornost i konkurentnost malih i srednjih poduzeća u turizmu putem boljeg prihvaćanja načela i praksi održivosti, inovacija i digitalizacije, primjenom načela regenerativnog gospodarstva u kombinaciji s naprednim kapacitetima digitalizacije za mala i srednja poduzeća i primjenom tehnologije usmjerene na čovjeka (u skladu s tehnologijom za dobro načela) – razvoj novih poslovnih modela za turističke aktere koji nude stratešku izgradnju kapaciteta i potporu razvoju strategije u radu s najmanje 2 glavne pilot destinacije, kao način da se pokaže primjena najbolje prakse na razini destinacije, koja se primjenjuje za podršku malim i srednjim poduzećima kroz 4-Helix collaboration Living-Labs. 

2. Razvijanje platforme i mreže klastera, s lokalnim ekosustavima koji omogućavaju povećanje suradnje na inovacijama između malih i srednjih poduzeća iz područja turizma, kao i između malih i srednjih poduzeća i inkubatora, akceleratora i pružatelja znanja – koji privlače mala i srednja poduzeća da postignu povećani interes turističkih malih i srednjih poduzeća za ulaganje u poslovne prakse usmjerene na prakse povećanja održivosti. 

3. Poboljšana transnacionalna suradnja javnih i privatnih dionika u turizmu, u skladu s područjima djelovanja utvrđenim na razini EU-a, podupirući poboljšanu transnacionalnu i prekograničnu suradnju, prijenos znanja i međusobno učenje; osobito radeći na drugim relevantnim EU projektima, europskim institucijama i transnacionalnim mrežama, udrugama, organizacijama za potporu poslovanju (npr. gospodarske komore, razvojne organizacije itd.)

Referentni broj projekta: SEP-210832782

Nositelj projekta: ​  Eupolis grupa d.o.o. 

Vrijednost projekta: 1.199.680,12 eur

Izvor (su)financiranja:  Single  Market Programme (SMP COSME) 

Iznos (su)financiranja: 1.199.680,12 eur

Razdoblje provedbe projekta:  01.09.2023. – 01.09.2026.

Partneri:

  • Grad Dubrovnik
  • Dura, Menorca
  • CEDRA Split ltd.
  • Finnova
  • Envolve
  • Synyo
  • Vestbee
  • Open impact

Koristimo kolačiće kako bismo poboljšali vaše iskustvo. Daljnjim posjećivanjem ove stranice pristajete na našu upotrebu kolačića. Više >>